צילום רחם – כל שצריך לדעת

שתפו את המאמר

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

בשנים האחרונות נשים רבות מחליטות באמצעות המלצת רופא הנשים שלהם לעשות צילום רחם. המטרה של בדיקה היא לוודא שחלל הרחם תקין. רופאי הנשים לרוב ממליצים על צילום מסוג זה לנשים שאינן מצליחות להיכנס להריון במסגרת ניסיונות הפרייה.

 

בדיקת צילום רחם היא בדיקת רנטגן פנימית אותה מבצעים במכון רנטגן. אורכה של הבדיקה הוא כחמש דקות וכיוון שנשים רבות מתלוננות על כך שהבדיקה כואבת ניתן לבקש טשטוש או הרדמה על מנת לעבור אותה ללא אי נוחות (למרות זאת רוב הנשים מוותרות על אמצעי ההרדמה/ הטשטוש). הדברים שנבדקים בבדיקה זו הם שחלל הרחם תקין, שמעבר החצוצרות פתוח ושהחצוצרות אינן מלאות בנוזלים. בבדיקה זו ניתן לאתר את רוב המומים הרחמיים. נכון להיום כל אישה יכולה להחליט האם היא מעוניינת לעבור צילום זה במסגרת קופת החולים אליה היא משתייכת או במסגרת פרטית. נשים רבות בוחרות באפשרות השנייה של ביצוע הבדיקה באופן פרטי וזאת משום שהן מעוניינות לבחור את הרופא שיבצע את הבדיקה. נכון להיום נשים רבות בוחרות ברופא מומחה לצילומי רחם ומעדיפות הכנה הכוללת הסבר ופעולות הרגעה מאשר שימוש בחומרי הרדמה מטשטשים.

 

צילום של הרחם – חשוב לדווח מראש

ניתן לבצע את הבדיקה מיידית לאחר סיום הווסת. מה שכן צריך לדעת הוא שיש הכנות מיוחדות אותן יש לבצע טרם הצילום, כמו למשל לעדכן את הרופא שמבצע את הבדיקה אם יש לכן חשד שאתן בהיריון, האם אתן יודעות או חושדות שיש לכן רגישות או אלרגיה לאותו חומר שמוזרק אל חלל הרחם במהלך הבדיקה והאם הדימום שלכן אינו סדיר. טרם אתן עוברות את הבדיקה יש להימנע  מקיום יחסי מין כ- 48 לפני מועד הבדיקה. יש לדווח לרופא באם יש לכן אסטמה, אם אתן רגישות לתרופות מסויימות, אם אתן מקבלות תרופות נוגדות קרישה, אם אתן סובלות או סבלתן בעבר מדלקות באגן, אם יש לכן רגישות ליוד וכל מחלה כרונית או זמנית שמחייבת נטילת תרופות מיוחדות או נטילת אנטיביוטיקה.

 

בעת בדיקת צילום רחם, האישה שוכבת על שולחן הבדיקה. מעל האישה מוצבת מכונת הרנטגן. לאחר שהאישה נשכבת, היא עוברת בדיקה וגניאלית על ידי ספוקולום אותו מחדירים לנרתיק. בעת הבדיקה מחטאים  את צוואר הרחם עם חומר פולידין ומחדירים את מכשור הרנטגן המיוחד לתוך צוואר הרחם. לאחר הכנסתו, מחדירים את הנוזל המיוחד למטרת קבלת צילום ברור של הרחם ולאחר פיזור הנוזל בחלל הרחם, מצלמים. בהצלחה!

מאמרים נוספים

זה הזמן להפסיק להזיע

חלק קטן מהאוכלוסייה סובל מתופעת ההזעה המוגברת. אלו הסובלים ממנה יודעים כי זה אינו מצב המתרחש בחודשי הקיץ בלבד, שבהם ממילא חם מאוד, אלא לאורך

כללי

חיזוק חוסר ביטחון עצמי

חוסר בביטחון עצמי תוצאה של ביקורת עצמית תמידית. ביקורת עצמית תפגע בביטחון העצמי ותתאפיין בחשיבה מעוותת שמטרתה לשמור עלינו מכישלונות או מפגיעה רגשית שתיצור דימוי